Hiihtäminen

Hirvet aloittavat hiihtokauden heti tammikuussa ja hiihdämme kahdesti viikossa niin kauan kuin lunta laduilla riittää. Hiihtämisessä lapset saavat mahdollisuuden harjoitella karkeamotorisia taitoja. Hiihdossa käytetään kaikkia neljää raajaa, joten se tukee kehonhahmotusta ja keskiviivan ylittämistä. Myös oikean vuorotahdin oppiminen ja käyttäminen tukee lasten hienomotorisia taitoja, kuten kynänkäyttöä piirtäessä ja kirjoittaessa. Vuosien varrella olemme konkreettisesti huomanneet kuinka hiihtokauden aikana ja sen jälkeen lasten oppimiskyky on parantuu ja he oppivat uusia asioita. Hiihtäminen opettaa lapsille sitkeyttä ja siitä saa mahtavia onnistumisen kokemuksia. 

Aloitamme hiihdon monitoimiviheriöllä, jossa kukin lapsi saa kiertää rataa omaan tahtiinsa. Lasten hiihtokierrokset lasketaan ja hiihtokauden lopuksi lapset saavat hiihtodiplomin, jossa näkyy jokaisen kierrokset. Kunkin lapsen onnistumisesta iloitaan ja lapsetkin oppivat tsemppaamaan toisia jatkamaan. Kukin hiihtää omien taitojensa ja tahtinsa mukaan, emmekä ryhmänä vertaile lasten tuloksia, vaan iloitsemme jokaisen lapsen mahtavasta suorituksesta. Kun aloitamme viikon hiihtämisellä, saavat lapset hiihtäessään mahdollisuuden jutella kaverinsa kanssa ja kertoa viikonlopun kokemuksistaan. Toiset lapset taas saattavat nauttia siitä, että saavat hiihtää itsekseen omassa rauhassa. Viikon aloittaminen hiihdolla antaa koko ryhmälle, niin aikuisille kuin lapsille, mahdollisuuden aloittaa viikon reippaalla liikunnalla. Usein hiihdon jälkeen huomaamme koko ryhmänä olevamme iloisemmalla mielellä,  stressi ja murheet jäävät ladulle. 

Helmikuussa hiihdämme monitoimiviheriön lisäksi Suvilahden pururadalla, jossa lapset pääsevät harjoittelemaan mäenlaskua ja -nousua. Suvilahdessa hiihdämme pienryhmissä, jotka jaamme lasten hiihtotahdin  mukaan. Tämän metodin hyöty on, että nopeiden ei tarvitse odotella ja hitaammat eivät menetä hermoja yrittäessään pysyä nopeiden kyydissä. Näin jokainen saa nauttia omassa tahdissaan hiihtämisestä. Lapset saavat myös pienryhmissä paremmin tukea ja apua heidän mukanaan hiihtävältä aikuiselta. 

Aamupäivän hiihtojen aikana saamme usein todistaa kaunista auringonnousua.




Lapset olivat innoissaan, kun pääsimme näkemään latukoneen tekemässä meille hyviä latuja.



Lapset saavat värittää yhden ruudun diplomistaan jokaisesta hiihdetystä kierroksesta.
Hiihtokauden päätyttyä kierrokset lasketaan yhteen, Jokainen kierros on n. 1km pituinen. 





Kommentit

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ensimmäisen vuoden parhaat palat

Pyöräilyviikot toukokuussa

Vierailu saga-tiedeluokassa