Metsäeskarin aloitus syksy 2021




Syksyllä 2021 pääsimme aloittamaan Vaasan oman metsäeskarin, josta me olimme kovin innoissamme. Ensimmäisen puolen vuoden jälkeen olemme edelleenkin innostuneita toiminnastamme. Ensimmäisten viikkojen aikana meillä oli monenlaisia teknisiä haasteita, joita hidastivat toimintaa vain hetkittäin. Lasten kanssa olemme yhdessä opetelleet uutta toimintaa ja perheet ovat kannustaneet meitä monin tavoin jatkamaan. Ryhmäämme hakeutui lapsia ja perheitä, jotka olivat innostuneita itse toiminnasta, mikä on helpottanut meidän jokapäiväistä arkea.

Toimimme Punahilkan päiväkodin alaisuudessa, vaikka fyysisesti eskarimökkimme, kuten lapset sen nimesivät, sijaitsee aivan Suvilahden päiväkodin pihapiirissä. Aamu-ja välipalan syömme punaisessa eskarimökissämme. Lounaan meille kuljettaa Teese-Botnian kuljettajat kuparisaarentien metsäpaikalle. Hyödynnämme toiminnassamme laaja-alaisesti Suvilahden aluetta ja kuljemme laajemmallekin alueelle erityisesti syksyisin ja keväisin pyöräilyviikoillamme. Olemme myös menneet syksyn aikana pari kertaa bussilla keskustaan konserttiin ja museoihin. 



Avaamme eskarimökin ovet maanantaista perjantaihin kello 7 ja suljemme kello 16.45. Ryhmässämme on myös vuorohoitoa tarvitsevia lapsia, jotka hoidetaan Punahilkan päiväkodissa. Myös Suvilahden päiväkoti hoitaa lapsiamme, jotka tarvitsevat aamuhoitoa ennen kello 7. Päivittäinen eskariaika on 9-13, jolloin liikumme pääasiassa ulkona kahdessa pienryhmässä. Otamme toiminnassamme huomioon sääolosuhteet ja tarvittaessa käytämme sisätiloja, mikäli sää tai toimintamme niin vaatii. Voimme myös lounaan tarvittaessa syödä Punahilkan päiväkodin ruokalassa. Vaikka käytämme pääasiassa toiminnallisia opetuskeinoja, harjoittelemme kynätyöskentelyä pöydän ääressä niin meren rannalla kuin mökissämme. Molemmilla pienryhmillä on omat, lasten äänestämät,  projektiteemansa, jonka ympärille kootaan valtakunnallisen esiopetussuunnitelman mukaisesti oppimistavoitteita. 

Syksyn aikana meillä on käynyt myös vieraita. Ensin meitä haastateltiin Vasabladet lehteen 09/2021 ja myöhemmin Vaasan kaupungin omaan tiedotuslehteen, joka julkaistiin tammikuussa 2022.

Tässä blogissa on tarkoitus kertoa toiminnastamme ja jakaa kokemuksiamme niin lasten kuin aikuistenkin näkökulmasta. Kuten vanha sanonta kuuluu, yksi kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa. Kerron toiminnastamme myös kuvin, joita otamme päivittäin yhdessä lasten kanssa. 

Tervetuloa seuraamaan toimintaamme,

Terveisin Metsähirvitiiimi!

Esiopetusopettajat Heidi ja Sanna  
sekä lastenhoitaja Mika ja ryhmäavustaja Soile 
Blogia päivittää Sanna Afonne


Metsähirvitiimi: Mika, Heidi, Sanna ja Soile
Teimme metsämatikkaa rannalla pöydän ääressä

 

Lasten tekemät viirit Punahilkan 10v  juhliin

Sadevaatteet kuivumassa ennenkuin saimme kuivauskaapin mökkiin

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ensimmäisen vuoden parhaat palat

Pyöräilyviikot toukokuussa

Vierailu saga-tiedeluokassa