Kissa-projekti

Meidän ryhmä on jaettu kahteen pienryhmään, joiden nimet lapset ovat itse päättäneet. Meidän pienryhmät ovat Mansikat ja Lumileopardit. Molemmat pienryhmät äänestävät omat teemaprojektinsa, jonka ympärille kokoamme esiopetussuunnitelman mukaisesti tavoitteet ja yhdistämme siihen lasten ideoimaa toimintaa. Projektitoiminnan kautta harjoittelemme mm. kaveritaitoja, kirjaimia, kädentaitoja. 

Lumileopardit äänestivät projektikiaiheekseen kissan. Olemme tutustuneet aiheeseen hakemalla aiheeseen liittyviä kirjoja kirjastosta. Useammmalla pienryhmämme lapsella on kotonaan kissoja ja he ovat lähettäneet ryhmän puhelimeen niiden kuvia. Lasten suunnitteleman toiminnan mukaan olemme  askarrelleet kissan naaman, ommelleet kissa-pehmolelun ja tehneet niille oman lyhytelokuvan. Olemme harjoitelleet k,i, s, a kirjaimia niin luonnossa kuin vihkoharjoitusten avulla. Teeman mukaisesti olemme myös etsineet aiheeseen sopivia lauluja ja leikkejä, joiden avulla harjoittelemme kaveritaitoja. 

Ryhmämme jokaisella lapsella on pieni vihko, johon teemme lapselle kirjain, - numero-, piirustusharjoituksia. Näitä on helppo pitää mukana ja tehdä niitä Suvilahden rannoilla olevilla pöytäryhmillä tai tarvittaessa sisätiloissa. 

Äänestäessämme otamme huomioon, että jokainen ryhmän jäsen saa mahdollisuuden ehdottaa projektiaihetta. Ensin käymme yhdessä läpi, mitä äänestäminen ja projektitoiminta tarkoittaa. Lumileopardien projektiaiheen viimeiselle äänestyskierrokselle jäivät kissat ja kalat. Vaikka kissa-aihe sai enemmän ääniä, pystyimme yhdistämään kala-aiheen projektiimme, sillä kissat tykkäävät kalasta. Niinpä pääsimme onkimaan kaloja ja kaivamaan matoja syötiksi. Vaikka emme saaneetkaan saalista, saimme nauttia yhteisestä ajasta ja opimme toimimaan yhdessä yhteisen tavoitteen hyväksi.

Kävimme onkimassa Suvilahden melontalaiturilla.

Kirjaimia voidaan harjoitella monin tavoin ulkona. 

Yksi ryhmän lapsista ideoi askarteluaiheeksi kissan naaman.
Hän teki meille mallin, jonka pohjalta kukin askarteli oman näköisensä kissan. 


Ompelimme kissapehmolelun sukasta, joka oli myös yhden lapsen ideoima.
Otimme mallista kuvat, jotta itse malli ei joudu hukkaan.

Lapset toivat kotoaan vanhan sukan, josta ommeltiin kunkin mieleinen pehmolelu.
Pehmokissat pääsivät myös seikkailemaan lasten omaan lyhytelokuvaan. 


Kissateema jatkui monin tavoin lasten vapaassa leikissä. 
Omalle metsäpaikallemme tehtiin lumikissa leikkikaveriksi. 





Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ensimmäisen vuoden parhaat palat

Pyöräilyviikot toukokuussa

Vierailu saga-tiedeluokassa