Luistelu-projekti

Mansikoiden projektin aiheena on ollut luistelu. Aloitimme koko ryhmänä luistelun jo marraskuussa, kun pääsimme maanantaisin luistelemaan jäähallille. Vaikka luistelu on ollut enemmän toisen pienryhmän aihe, on koko ryhmä ollut innokas luistelemaan. Tammi-helmikuussa olemme päässeet luistelemaan niin Suvilahden koulun, korkeamäen, kuin patteriniemenkin jäälle. Olemmekin luistelleet talvikuukausina kahdesti viikossa. 

Lapset ovat edistyneet luistelussa erinomaisesti niin tasapainon hallinnassa kuin luistelutaidoissa. Jääkiekkoa pelataan aktiivisesti ja niiden sääntöjen opettelu harjoittaa myös kaveritaitoja. Luistellessa leikimme erilaisia hippoja ja muita sääntöleikkejä sekä harjoittelemme luistelun perustaitoja kuten jarruttamista. 

Myös luistelu teeman ympärillä on tehty luistelumaalauksia, harjoiteltu kirjaimia pikkuvihkoon, laulettu aiheeseen liittyviä lauluja ja pelattu jääkiekkoa tai sählyä mökin pihassa aina sopivan tilaisuuden tullen. Usein aamupalan jälkeen lapsilla on kiire ulos, että ehtii pelaamaan ennenkuin lähdetään joko pien- tai koko ryhmänä liikenteeseen. 


Luistelun harjoittelua Suvilahden koulun jäällä.

Jääkiekkoa pelatessamme harjoittelemme myös kaveritaitoja ja reilua peliä.


Luistellessamme pelaaamme hippaa ja muita sääntöleikkejä.


Luistellessamme Korkeamäen tai patteriniementien jäällä, olemme saaneet ruokakuljetuksen luistelujäälle. Näin olemme voineet syödä lounaan luistelun ohessa riisumatta välineitä ja jatkaa vielä luistelua. 


Ryhmän lapset kannustivat auraa, joka tuli auraamaan meille jään korkeamäen jäällä. 




Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ensimmäisen vuoden parhaat palat

Pyöräilyviikot toukokuussa

Vierailu saga-tiedeluokassa