Pyöräilyviikot toukokuussa

 


Olemme pyöräilleet toukokuussa pari viikkoa. Pidimme yhden pyöräilyviikon syksyllä, josta lapset tykkäsivät kovasti. Tämän vuoksi pyöräilimme toukokuussa pidemmän ajan. Pyöräilyviikkojen aikana olemme pyrkineet toteuttamaan lasten toivomia ja heitä kiinnostavia vierailukohteita. Päivien aikana meillä on kertynyt useita kymmeniä kilometrejä matkaa. Vaikka päivissä on ollut paljon tapahtumaa ja puuhaa niin lapset ja aikuiset ovat nauttineet retkistämme. Olemme saaneet myös lounas-kuljetuksen tarvittaessa sopivaan paikkaan reittimerkkejä varrelle. Lapset ovat oppineet kulkemaan turvallisesti  liikenteen joukossa ja oppineet huomioimaan muita kanssakulkijoita. Pyöräilyviikoilla olemme hyödyntäneet paljon Vaasan rantareittiä Suvilahdesta keskustaan.

Yhtenä lasten toivomista vierailukohteista oli uusi skuuttiparkki Laivapuistossa. Yksi aikuisista toi lasten omat skuutit laivapuistoom, muun ryhmän pyöräillessä. Riemu oli suuri, kun lasten pitkäaikainen toive saatiin viimein toteutettua. 



Lounas kuljetettiin meille tarvittaessa sopivaan paikkaan matkan varrelle.


Aiemmin keväällä osa ryhmämme lapsista toivoi vierailua museoon. Onneksi pyöräilyviikkojen aikana Pohjanmaan museossa oli aiheena vallan ja varallisuuden merkit ja aihe kiinnosti kovasti lapsia. He jaksoivat kuunnella ohjatun kierroksen, jonka jälkeen saivat mahdollisuuden kokeilla ritareiden varusteita.



Lapset saivat kokeilla ritarin varusteita

Pyöräilyviikon kohokohtana meillä oli kokopäivän pituinen patikointiretki Risöön lintutorneille. Lounaan sijaan meillä oli eväät matkassa. Patikointi retkellä meillä oli enemmän mahdollisuuksia kiinnittää huomiota keväiseeen luontoon ja opimme kunnioittamaan ympäröivää luontoa käytöksellämme.




Pyöräilyviikon lopuksi saimme kutsun Pohjanmaan pelastuslaitokselle. Tämä vierailu kruunasi pyöräilyviikon vierailusarjan. Lapset saivat tutustua moniin eri pelastuslaitoksen kulkuneuvoihin ja pääsivät tutustumaan pelastajien tarvitsemien taitoihin ja välineisiin. 




Meillä oli mahtavat ja elämykselliset pyöräilyviikot.





Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ensimmäisen vuoden parhaat palat

Vierailu saga-tiedeluokassa